De laatste klus van het 2e peloton E-Compagnie.Verteld door Ton Ravenstijn

De zich in de omgeving van Sorong aanwezige Indonesische troepen, komen massaal uit de bush. De locatie waar zij zich moeten verzamelen, ligt bij de kali die achter de leprozerie stroomt. Handig hebben ze in ieder geval een mandie plek.

Lees meer...

Deel 11--------Ton Ravenstijn

Aan boord van de klep kom ik eindelijk tot rust. Het patrouilleren in dit gebied, waar de drukkende hitte en vochtigheid veel hoger is dan aan de kust, heeft zijn tol geëist.

Lees meer...

Deel 10--------Ton Ravenstijn

Ik was na het drama de kampong nog niet in geweest. Ik had het lef niet om mij aan de bevolking te tonen. Was ik bang? Misschien wel en durfde ik de confrontatie met de bedroefde ouders niet aan. Ik hoop oprecht dat zij mij zullen kunnen vergeven.

Lees meer...

De dag na het Drama

De dagen na het drama, werd het overleden jochie in alle toonaarden bezongen. Het gezang ging mij, en de maten, door merg en been. Hartverscheurend dat rouwen van de Papoea bevolking. Na enkele dagen ging het leven weer zijn gang.

Lees meer...

Het drama Ton Ravenstijn

De laatste dag in Argasi. De boot van de politie arriveert aan het eind van de ochtend. Inladen en terug naar Teminaboean. Aangekomen wassen, daarna een biertje drinken en de uitrusting schoonmaken, zo ook de wapens.

Lees meer...

Deel 7--------Verteld door Ton Ravenstijn

’s Morgens vertrekken we vroeg. Er staat ons een moeilijke en zware dag te wachten. De stoet zet zich in beweging en daar gaan. Achter elkaar. Twee verkenners enkele tientallen meters voor ons uit.

Lees meer...

Deel 6--------Ton Ravenstijn

Na een rustige nacht wacht mij weer een mooie zonnige dag. Als de situatie niet zo beladen zou zijn is Teminaboean een paradijs. Wat is het hier mooi en vredig, hopelijk blijft dat zo. Na het ‘’ontbijt’’ wederom oefenen in en om de kampong.

Lees meer...

Deel 5--------Ton Ravenstijn

Nou, dat relaxen kunnen we wel vergeten. Die morgen is er een mooie klus voor ons, aldus van de Akker. Het kleine vliegveld van Teminaboean moet dag en nacht beveiligd worden. De legerleiding verwacht dat er Indonesische toestellen op zouden landen.

Lees meer...

Deel 4--------Ton Ravenstijn

De eerste verkenning patrouille gaat op pad, met enkele politie agenten als gidsen. Ik ben daar niet bij. De achterblijvers moeten rond de kampong huisjes wat schietpunten inrichten. Wat aarde wegscheppen en er een borstwering van maken.

Lees meer...